19° Az bulutlu

Yeraltından zirveye, Türkçe rap’in yolculuğu GAİN’de!

Türkçe rap’in geçmişten günümüze geçirdiği yolculuğu mercek altına alan, 9 bölümlük “Ses ve Öfke” belgeseli GAİN’de başlıyor. Belgeselde Erci E, Ezhel, Ceza, Gazapizm, Norm Ender gibi Türkçe rap’in en saygın isimleri deneyimlerini anlatarak genç müzisyenlere ilham da veriyor.
Kültür & Sanat - 23 Ekim 2024 10:42 A A


Türkçe rap, 90’ların başında başladığı müzik yolculuğunda, zamanla Türkiye müzik endüstrisinin en büyük oyuncularından biri haline geldi. Bu müzik türünün yıllar süren evrimi, rap’çilerin öfkesi, hayalleri, düşmanlıkları ve dostluklarıyla şekillendi. Şimdi, bu köklü serüveni konu alan bir belgesel serisi geliyor. 9 bölümden oluşan “Ses ve Öfke”, GAİN’de başlıyor.

“Ses ve Öfke” rap müziğin bir alt kültür olarak görüldüğü 90’lı yılların başından itibaren rap’çilerin yaşadığı mücadele ve engeller gözler önüne seriliyor. Rap’çilerin sabrı ve ısrarı sayesinde Türkçe rap’in pop müziğin egemen olduğu Türkiye müzik endüstrisinde bir dev haline gelmesi anlatılıyor. Rap müziği diğer müzik türlerinden ayıran en temel özellik ne? Rap’çiler dinleyenleriyle nasıl bir bağ kurdu? Türkçe rap genç nesil tarafından neden bu kadar benimsendi, alternatif bir müzik türünden ana akım müziğin zirvesine nasıl yükseldi? Türkçe rap’in kökleri neden Almanya’da atıldı? Farklı dönemlerin rap’çileri arasında nasıl bir etkileşim var? Türkçe rap yapanlar eleştirdikleri popçulara mı benzemeye başlıyor? Bunlar gibi daha pek çok soruya yanıt bulan belgesel serisinde Erci E, Ezhel, Ceza, Gazapizm, Norm Ender gibi Türkçe rap’in en saygın isimleri de rap müziğe nasıl başladıklarını anlatıyor, kendi deneyimlerinden bahsederek genç rap’çilere ilham veriyorlar.

 

Birbirinden ünlü isimler bu belgeselde

Belgesel için röportaj yapılan isimler ise şöyle: Erci E, Ceza, Ezhel, Gazapizm, Norm Ender, Fuat, Ege Çubukçu, Yener Çevik, Güneş, Ahmet Çelenk, Aeero, Anıl Piyancı, Yase, Aga B, Ağaçkakan, Patron, Berkay Duman, Aziza A, Çağrı Sinci, Emced, Evren Besta, Evrim, K’st, Rapozof, Uzi, Server Uraz, Ozzy, Da Frog Selim, Sorgu, Selo, Sayedar, Sansar Salvo, Kayra, Keişan, Tepki, Zen-G, Farazi, Heja, Metin Uzelli, Tayfun Güneyer, Ünal Yüksel, Necati Tüfenk, Da Poet, Önder Şahin, Haluk Ataklı, Zihni Müzik, Tunç Dindaş (Turbo), Narkoz, Selim Serezli, Ceyhun Yılmaz, Tunca Arıcan ve Şehinşah.

“Ses ve Öfke” ile Türkçe rap’in dinamik, isyânkar ve büyüleyici dünyasına bir yolculuk yapmaya hazır olun!

“Ses ve Öfke”, sadece GAİN’de!

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu haber 2 kez okundu.
Kültür & Sanat - 10:42 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.