14° Az bulutlu

Yaşasın Cumhuriyet

Cumhuriyet Bayramı’nın 101’inci yılı İzmir’de tüm görkemiyle kutlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Cumhuriyet Her Yerde” sloganıyla kırsal ilçelerde organize ettiği 29 Ekim şenlikleri Foça Bağarası’nda devam etti. 
Gündem - 20 Ekim 2024 18:16 A A


Cumhuriyet Bayramı’nın 101’inci yılı İzmir’de tüm görkemiyle kutlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Cumhuriyet Her Yerde” sloganıyla kırsal ilçelerde organize ettiği 29 Ekim şenlikleri Foça Bağarası’nda devam etti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Ekim coşkusunu kentin dört bir yanına yaydığı “Cumhuriyet Her Yerde” etkinlikleri Foça’da devam etti. İlki 15 Ekim’de Kemalpaşa Aşağıkızılca Mahallesi’nde yapılan şenlik, 15 gün 19 ilçe konseptiyle bu kez Foça Bağarası’nda düzenlendi. Etkinliğe Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, meclis üyeleri, muhtarlar ve Foçalılar katıldı. Etkinlik, 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle Atatürk Anıtı’na muhtarların çelenk sunumuyla başladı. 

“Yaşasın Atatürk yaşasın Cumhuriyet”
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, “Bugün ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyet’in 101’inci yılını, Cumhuriyet’in aydınlık yüzü olan Foça’da büyük bir coşkuyla kutlamaktan onur duyuyoruz. Cumhuriyet eşitlik, özgürlük ve halk egemenliği demektir. Yaşasın Atatürk, yaşasın Cumhuriyet” diye konuştu. 

Halk müziğinden tiyatroya sanat dolu kutlama 
Kutlamalar Dikili Belediyesi Bandosu’nun marşlarıyla başladı.  Marşların ardından Halk Oyunları ekibi zeybek gösterisiyle izleyenleri büyüledi. Ardından sahneye İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Müziği Orkestrası çıktı. Türk Halk Müziği’nin sevilen türkülerini seslendiren orkestra hareketli şarkılarla izleyenleri coşturdu. 

Birbirinden renkli etkinlikler 
Etkinlik kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Bağarası Meydanı’na etkinlik stantları kurdu. Çeşitli spor etkinlikleri, teknoloji atölyesi, origami atölyesi gibi stantlarda çocuklar ve gençler gönüllerince eğlendi. Teknoloji standında Foçalılara VR gözlük deneyimi yaşatılırken gezici kütüphaneyle birbirinden değerli kitaplar sunuldu. Alanda ayrıca engellilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekebilmek amacıyla tekerlekli sandalye ile sokak farkındalık çalışmaları düzenlendi. Sahneye son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Köy Tiyatroları çıkarak yerel oyunlarını sergiledi. 

“Çocukların yüzündeki gülümseme olmak onur verici”
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekibi ve gönüllü gençler çocuklarla resim, el sanatları, yüz boyama gibi etkinlikler yaparak Cumhuriyet’in 101’inci yaşında unutulmaz anlar yaşattılar. Gönüllü gençlerden Aylin Karagöz, “Ben Mahallede Dayanışma Var projesinde aktif olarak görev alıyorum. Çocuklarla birlikte olmak çok güzel. Çocukları mutlu edebilmek çok güzel. Birçok çocuk burada ilk defa yüz boyama yapıyor. Bu heyecana ortak olmak bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu. 

“Daha güzel nice senelere”
Etkinliğe katılan Foçalılar ise çocuklarıyla gönüllerince eğlenerek duygularını şu sözlerle ifade etti: 
Onur Yaşadı: “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu etkinliği çok güzel olmuş. Cumhuriyet her zaman var olsun.”
Esra Yılmaz: “Çok güzel ve eğlenceli. Çocuklara güzel şeyler öğretiyorlar, gösteriyorlar, eğlendiriyorlar. Umarım Cumhuriyet’i devam ettirebiliriz.” 
Serap Odabaş Polat: “Gayet güzel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Daha güzel nice senelere inşallah.”

Program şöyle devam edecek:
20 Ekim Pazar – Menderes Çukuraltı Mahallesi (14.00-17.00)
21 Ekim Pazartesi – Seferihisar Ulamış Mahallesi Köy Meydanı (16.00-19.00)
22 Ekim Salı – Çeşme Germiyan Mahallesi (16.00-19.00)
23 Ekim Çarşamba – Selçuk Belevi Mahallesi (16.30-19.30)
23 Ekim Çarşamba – Menemen Seyrek Gazi Mustafa Kemal Mahallesi (18.00-21.00)
24 Ekim Perşembe – Beydağ Cumhuriyet Mahallesi (16.30-19.30)
25 Ekim Cuma – Kınık Yayakent Mahallesi Cumhuriyet Meydanı (15.00-18.00)
25 Ekim Cuma – Kiraz Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Meydanı (16.00-19.00)
26 Ekim Cumartesi – Karaburun Mordoğan Cumhuriyet Meydanı (14.00-18.00)
27 Ekim Pazar – Torbalı Saipler Mahallesi (16.00-19.00)
27 Ekim Pazar – Ödemiş Konaklı Mahallesi Köy Meydanı (18.00-22.00)  
27 Ekim Pazar – Dikili Çandarlı Mahallesi (15.00-18.00)
28 Ekim Pazartesi – Bergama Yenikent Mahallesi (14.00-19.00)

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu haber 3 kez okundu.
Gündem - 18:16 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.