Yalçın Konuk’tan Barok Müziğini ve 17. yüzyıl İstanbul’unu buluşturan albüm: Baroquian
Yalçın Konuk yeni albümü “Baroquian”ı On Air Music Co. markasıyla yayımladı.
Müzisyen, Barok müziğini ve 17. yüzyıl İstanbul’unu buluşturan yeni albümüyle geri dönüyor: Baroquian: 17. Yüzyıl Floransalı Bir Ressamın Kubbe ve Yedi Tepeli Şehirdeki Sanatsal Yolculuğu.
Albüm; Doğu ve Batı kültürlerinin büyüleyici kesişim noktası olan İstanbul’u, yine kurgusunu kendi oluşturduğu hayali Floransalı ressam Matteo da Firenze’nin gözünden anlatıyor. Her parça, bu yolculuğun bir durağını simgelerken; dinleyiciyi zengin bir müzikal keşfe çıkarıyor.
Son dönemki albüm projelerinde sanat ve müziğin hikâye anlatıcılığıyla nasıl iç içe geçebileceğinin çeşitle janrlarda örneklerini sunan Konuk, “Baroquian”da da -hayali- ressam Matteo da Firenze’nin İstanbul’da yaptığı -hayali- resimlerin ses dünyasını yansıtıyor.
Her bir eserin görsel temsillerinin sosyal medya üzerinden paylaşılmaya başlandığı çalışma ile dinleyiciler, müzikalin görselle bütünleştiği bir deneyim yaşama fırsatı bulacak.
Albümdeki eserler ve hikayeleri:
Preludio: Le Porte di Topkapı Albüm, Topkapı Sarayı’nın gizemli kapılarının önündeki bir sahne ile başlıyor. Girişteki sakin ama ağırbaşlı hava, dinleyiciyi İstanbul’un büyülü dünyasına davet ediyor. Magnifica Ouvertura İstanbul’un görkemini yansıtan bu parça, dinleyiciye şehrin büyüklüğünü ve zenginliğini hissettiriyor. La Bellezza di Calcedonia Bu parça, Kadıköylü bir kadının büyüleyici güzelliğine ithaf edilmiş. L’Addio alla Mezzaluna Albümün kapanış duygusal eseri, İstanbul’a ve Doğu’ya bir veda niteliğinde. Albümün geri kalan parçaları da aynı büyüleyici zenginlikte. Exilium Turris Leandri ve Fuga del Harem, dinleyiciyi İstanbul’un efsanelerine ve sarayın gizemlerine taşırken, Profumi del Bazar ve Vagando per le vie di Galata şehrin sokaklarındaki canlılığı yakalıyor. Amor Levantis ve Echi Silenziosi del Sultan ise Osmanlı İmparatoru’nun sessiz ama güçlü re gizemli uhunu müzikal bir hikâyeye dönüştürüyor.
Yalçın Konuk, yeni albümü “Baroquian” ile ilgili olarak şu açıklamayı yapıyor:
“Baroquian; Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, Claudio Monteverdi, George Frideric Handel ve Henry Purcell’in zengin Barok melodilerinden ilham alarak, Batı’nın klasik formlarını ön planda tuttuğum bu çalışma… Dinleyicilere tarihî ve kültürel bir deneyim sunmayı hedefledim. Bu etkileşimi, Barok müziğin özünü koruyarak yer yer Doğu’nun geleneksel temalarını minimal bir dokunuşla yansıtmaya çalıştım.”
Yalçın Konuk’un dinleyenlerini, Doğu’nun ilhamını ve Batı’nın müzikal zenginliklerini klasik ve barok bir bakış açısıyla birleştirerek, tarihin ve sanatın kesiştiği büyülü ve duygusal bir yolculuk sunuduğu “Baroquian”ı, digital müzik servislerinden dinleyebilirsiniz.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Bu haber 13 kez okundu.-
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 2025 yılı tahmini bütçesi 11 milyar 871 milyon 725 bin lira olarak belirlendi
-
Aile Hekimliği 20 Yılda Sağlıklı Bir İşleyişe Kavuşamadı
-
Bronşektazi Hastalarına Önemli Uyarı
-
Kapadokya’nın Merkezi Nevşehir’de iki gündür etkili olan kar yağışı sonrasında Nevşehir Kalesi etrafındaki Kayaşehir beyaza büründü
-
Manisa’nın Temizliğini ‘Fil’ Yapacak
-
Burhaniye Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Meslek Yüksek Okulu’nun yeni binasını yapmak için kolları sıvadı