18° Açık

Samsung’un Galaxy AI çeviri özelliklerine Türkçe dil desteği geldi

Samsung Electronics’in Galaxy AI ile sunduğu, dil bariyerlerini ortadan kaldıran Live Translate ve Sözlü Çevirmen özelliklerine Türkçe dil desteği geldi.
Teknoloji - 28 Ekim 2024 09:13 A A


Samsung Electronics’in Galaxy AI ile sunduğu, dil bariyerlerini ortadan kaldıran Live Translate ve Sözlü Çevirmen özelliklerine Türkçe dil desteği geldi. Şu anda 48 farklı model Samsung akıllı telefon, tablet, akıllı saat ve kulaklıkta kullanılabilen Galaxy AI’ın iletişim özellikleri, Türkiye’de yüz binlerce kullanıcıya ulaşmaya devam ediyor. 

 

Samsung’un artık birçok cihazda yerleşik olarak sunduğu günlük yaşamı kolaylaştıran Galaxy AI dünyası, üretkenlikten yaratıcılığa, yaratıcılıktan iletişime yaşamı kolaylaştıran birçok özelliği binlerce kullanıcı için erişilebilir kılıyor. 28 Ekim’de gelen yeni bir güncellemeyle birlikte dil tabanlı Galaxy uygulamalarının tamamında, desteklenen diller arasında artık Türkçe de yer alıyor. Böylece Galaxy AI’ın desteklediği dillerden Türkçe’ye gerçek zamanlı ve pratik çeviri mümkün hale geliyor.

 

Samsung model akıllı telefona sahip Galaxy AI kullanıcıları artık seyahatlerinde iletişim engeli yaşamayacak, yurtdışı seyahatlerinde yol tarifi alırken, ulaşım esnasında ya da bir restoranda sipariş verirken kendilerini özgürce ifade edebilecek. Öğrenciler ise artık yabancı dildeki dersleri dinleyebilecek ve ders içeriğini anında anlayabilecek. Ayrıca araştırmacılar, öğrenciler ve eğitimciler, yabancı dildeki PDF belgelerini Türkçe olarak okuyabilecek, makaleleri anında Türkçe’ye çevirebilecek ve böylece araştırmalarında ve ödevlerde zaman kazanacak.  

 

İş yaşamındaysa kullanıcılar yabancı dilde yapılan toplantıların notlarını doğrudan Türkçe alabilecek.  Kullanıcılar ayrıca telefon görüşmelerini de dil engeli olmadan yapabilecek. Kullanıcılar ayrıca farklı ülkelerden kişilerle yaptıkları anlık mesajlaşmaları da anında anlayarak kendi dillerinde yanıtlayabilecek ve yanıtları da mesajlaştıkları kişinin dilinde karşıya iletilebilecek.

 

Galaxy AI’ın Sözlü Çevirmen özelliği, yüz yüze iletişimde dil engelini ortadan kaldırıyor ve gezilen bir şehirde yol tarifi almak istendiğinde konuşulan yerel dilde iletişim kurulmasını sağlıyor. Galaxy Buds kulaklıkla bağlantılı olarak çalışan Sözlü Çevirmen, kulaklıkları çıkarmaya gerek olmadan daha akıcı bir deneyim sunuyor. Live Translate ise telefon görüşmeleri için yerel dilde gerçek zamanlı çeviri desteğiyle restoran ve ulaşım rezervasyonları yapılabilmesine yardımcı oluyor. Bu iki özellik sayesinde bilinmeyen diller seyahatlere engel olmaktan çıkıyor ve kullanıcıların dil bariyeri konusundaki endişelerini sona eriyor.

 

Nasıl indiriliyor?

Desteklenen cihazlara sahip Galaxy kullanıcıları Türkçe Dil Paketini indirmek için şu adımları izleyebilir: Ayarlar’a gidin > Genel Yönetim’i seçin > Dil Paketleri’ne gidin > Türkçe’yi indirin

 

28 Ekim itibariyle Türkçe dil desteği alacak olan Galaxy modelleri ise şöyle: 

  • Galaxy Z Serisi: Galaxy Z Flip 6, Galaxy Z Fold 6, Galaxy Z Flip 5, Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 4, Galaxy Z Fold 4
  • Galaxy S Serisi: Galaxy S23, Galaxy S23+, Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23 FE, Galaxy S24, Galaxy S24+, Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24 FE, Galaxy S22, Galaxy S22+, Galaxy S22 Ultra
  • Galaxy Tab Serisi: Galaxy Tab S10+ 5G, Galaxy Tab S10 Ultra 5G.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu haber 3 kez okundu.
Teknoloji - 09:13 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.