15° Parçalı bulutlu

Samsung’un 2024 Neo QLED ve QLED TV’leri sektördeki ilk ‘VDE Görüntü Kalitesi Doğruluğu’ sertifikalarını aldı

Samsung’un 2024 Neo QLED ve QLED TV modellerinin aldığı ‘HDR Parlaklık Doğruluğu’ sertifikası, TV’lerin ultra gerçekçi görüntüler sunan HDR parlaklık seviyelerini doğru bir şekilde ürettiğini, ‘True Cinema Black’ sertifikası ise sürükleyici izleme deneyimi sunma yeteneğini ortaya koyuyor.
Teknoloji - 18 Ekim 2024 10:56 A A


Samsung Electronics, 2024 Neo QLED ve QLED serisindeki yedi modelin lider Alman elektrik mühendisliği sertifikasyon enstitüsü Verband Deutscher Elektrotechniker’den (VDE) True Cinema Black ve HDR Parlaklık Doğruluğu sertifikalarını alarak sektörde bir ilke imza attığını duyurdu. Samsung Genel Müdür Yardımcısı, Görsel Ekranlar İş Birimi ve Ar-Ge Ekibi Başkanı Yongjae Kim, “Teknoloji, müşterilerimize evlerinde eşsiz bir sinema deneyimi sunmamızı sağlayacak biçimde gelişmeye devam ediyor. Hem yüksek çözünürlüklü hem de büyük ekranlı TV’lerde yüksek görüntü kalitesini sunan standartları belirleme kararlığımızı sürdürüyoruz ve Neo QLED TV’lerimizin sektörde ilk kez VDE’den sertifikalar almasının gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

Filmlerin renkleri hayat buluyor

Samsung’un altı 2024 Neo QLED 8K ve 4K modeli ile bir QLED 4K modeli, sektörün ilk HDR Parlaklık Doğruluğu sertifikasını aldı. Sertifika, bu modellerin HDR içeriklerinde parlaklık seviyelerini doğru bir şekilde yeniden ürettiğini, HDR standartlarını koruduğunu ve insan gözünün algılamasına yakın bir görüntü kalitesi sunduğunu gösteriyor. HDR teknolojisi, içeriklerin hem aydınlık hem de karanlık alanlarını geliştirerek filmlere canlılık katan ayrıntılar ve gerçekçi görüntüler sunuyor. Samsung’un Neo QLED ve QLED TV’leriyle müşteriler, oturma odası, yatak odası, ofis ve mutfak dahil her ortamda sıradışı sinema kalitesinin keyfini çıkarıyor.

 

Evde izleme deneyimi gelişiyor

Samsung’un 2024 Neo QLED ve QLED serisinde yer alan yedi model, bölgesel karartma performansını gösteren True Cinema Black sertifikasını alarak ev eğlencesinde bir ilke imza attı ve sektörde yeni bir ölçüt oluşturdu. Geniş en-boy oranına sahip filmleri 4:3 formatına dönüştürebilen TV’ler, herhangi bir ışık parlaması olmadan içerikleri ekrana tam olarak oturuyor, böylece içeriklerin sinematik bütünlüğü korunuyor. Sertifika, ekranın Letterbox alanındaki siyah seviyelerin hassas bir şekilde değerlendirilmesiyle veriliyor. Amerikan Sinematograf Derneği’nin (ASC) Video Elektronik Standartları Birliği (VESA®) yönergelerini takip ederek resmi görüntüleri izlemesi sonucunda, bu alanların derinliğinden ve içeriklerin sürükleyiciliğinden emin olunuyor. Üstün bölgesel karartma performansı, istenmeyen ışık hüzmelerini ortadan kaldırarak, filmlerin amaçlandığı gibi, derin siyahlarla ve canlı ayrıntılarla sinema deneyimine yakın bir şekilde izlenmesini sağlıyor. 

 

Samsung, inovasyonlara ve yüksek kalite sunmaya olan bağlılığıyla, sektörün en yüksek standartlarını karşılayan TV’ler geliştiriyor. True Cinema Black ve HDR Brightness Accuracy sertifikaları alan 2024 Neo QLED serisi, kullanıcılara her ortamda üstün görüntü kalitesinin keyfini yaşatıyor ve benzersiz bir evde izleme deneyimi sunuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu haber 4 kez okundu.
Teknoloji - 10:56 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.