15° Parçalı bulutlu

Sağlık HABERLERİ

  • Ağız sağlığı, osteoporoz riski hakkında ipuçları veriyor

    Ağız sağlığı, osteoporoz riski hakkında ipuçları veri..

    20 Ekim Dünya Osteoporoz Günü. Bedenimizin önemli kemik gruplarından biri çene ve yüz bölgesinde bulunuyor ve bu kemiklerin sağlığı genel diş sağlığını etkiliyor. Uzmanlar osteoporozun sadece genel iskelet sistemini değil, ağız ve diş sağlığını da doğrudan etkileyebileceğini söylüyor.
  • Menopozda kadının duygusal desteğe ihtiyacı var!

    Menopozda kadının duygusal desteğe ihtiyacı var!

    Stresi yönetmek, duygusal dalgalanmalarla başa çıkmayı kolaylaştırıyor!
  • Prof. Dr. Şafak Dağhan’ın yüksek lisans öğrencisi ile birlikte geliştirdiği buluş faydalı model tescili aldı

    Prof. Dr. Şafak Dağhan’ın yüksek lisans öğrenci..

    Ege Üniversitesi yeni patent ve faydalı model tescilleri almaya devam ediyor. Ege Üniversitesinde son dönemde artan patent ve faydalı model başarılarına yeni bir tescil daha eklendi.
  • Egeli akademisyen enflamasyonun akciğer kanserine etkisini araştıracak

    Egeli akademisyen enflamasyonun akciğer kanserine etk..

    Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Erkan Kahraman’ın yürütücülüğünü yaptığı, enflamasyon ve akciğer kanseri ilişkisine yönelik proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu. Proje ile enflamasyon ve akciğer kanseri ilişkisi hakkında kritik veriler ortaya konarak akciğer kanserinde enflamasyon hedefli yeni tedavi modelleri geliştirilmesi için temel hücresel biyolojik veriler elde edilecek.
  • Sevgiye Uzaklaştıran O Hastalık: Depersonalizasyon Bozukluğu!

    Sevgiye Uzaklaştıran O Hastalık: Depersonalizasyon Bo..

    Disosiyasyon zihindeki birtakım düşünce ve duyguların bağlı oldukları olay ve yaşantılardan koparak, ayrılarak, özerkleşmeleri ve benliği etkileme sürecidir.
  • Hekimler Bakanlığa Seslendi, “Aile Hekimliği Taslağını Geri Çekin”

    Hekimler Bakanlığa Seslendi, “Aile Hekimliği Taslağın..

    Hekim örgütleri ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarını temsil eden sendikalar, Sağlık Bakanlığı’na “Aile Hekimliği Yönetmeliği taslığının geri çek çağrısında bulundu. 
  • Menopoz yaşı pek çok faktörden etkileniyor

    Menopoz yaşı pek çok faktörden etkileniyor

    18 Ekim, Uluslararası Menopoz Topluluğu (IMS) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tüm dünyada menopoz ve oluşabilecek sağlık sorunları hakkında kadınların bilinçlendirilmesi amacıyla “Dünya Menopoz Günü” olarak anılıyor. 
  • Palyatif bakım yönergesinde yeni düzenleme şart!

    Palyatif bakım yönergesinde yeni düzenleme şart!

    İstanbul’da 46 ülkeden bini aşkın katılımcı ile gerçekleşen uluslararası Breastanbul Konferansı’nda ele alınan konulardan biri “Palyatif Bakım süreci” oldu.
  • Ankara’da Yaşayan 7 Yaşındaki Baturay, Duchenne Musküler Distrofi (DMD) Hastalığı ile Mücadele Ediyor”

    Ankara’da Yaşayan 7 Yaşındaki Baturay, Duchenne Muskü..

    Ankara’da yaşayan 7 yaşındaki Baturay Salık, nadir görülen bir kas hastalığı olan Duchenne Musküler Distrofi (DMD) ile mücadele ediyor. Ailesi, bu zorlu süreçte hem Baturay’ın tedavi sürecine destek olmak hem de farkındalık yaratmak için topluma sesleniyor. Baturay Salık, henüz 10 aylıkken yapılan kan tahlilinde kendisine DMD teşhisi kondu. Ailesi, o günden beri Baturay’ın tedavisi için […]
  • Bakırköy’de meme kanseri farkındalık semineri düzenlendi.

    Bakırköy’de meme kanseri farkındalık semineri d..

    Bakırköy Belediyesi, “Meme kanserine farkındalık ayı” kapsamında bilinçlendirme semineri düzenledi. Meme kanserinin tüm süreçlerinin ele alındığı etkinlikte erken teşhisin önemine vurgu yapıldı.
  • Prof. Dr. Ekşi “Ani kalp durmalarında ilk 5 dakika çok önemli”

    Prof. Dr. Ekşi “Ani kalp durmalarında ilk 5 dak..

    Ege Üniversitesinde, dünyada en yüksek ölüm sebepleri arasında yer alan ani kalp durmasına karşı yapılacak ilk yardım uygulamalarına dikkat çekmek amacıyla “Hayata El Ver” etkinliği gerçekleştirildi.
  • Sağlıklı bir menopoz dönemi geçirmek mümkün!

    Sağlıklı bir menopoz dönemi geçirmek mümkün!

    Kadınların hayatında önemli dönüm noktalarından biri olan menopoz, günlük yaşam ve sağlık konusunda pek çok endişeyi de beraberinde getirmektedir.