16° Açık

KKTC’de Yenidoğan Bebek Ölümü

KKTC yenidoğan bebek ölümü ile sarsıldı. Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Yoğun Bakın Ünitesinde bir bebek öldü, 6 bebek entübe edildi. 
Sağlık - 28 Ekim 2024 17:06 A A

KKTC yenidoğan bebek ölümü ile sarsıldı. Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Yoğun Bakın Ünitesinde bir bebek öldü, 6 bebek entübe edildi.

Aileler, “Bebeklere Mama Yerine Tıbbi Alkol Verildi”

Türkiye’deki yenidoğan çetesi skandalının ardından KKTC’de de yenidoğan bebek ölümü gerçekleşti. Sağlık Bakanlığı’na bağlı Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde bebekleri tedavi gören aileler, bebeklere mama yerine tıbbi alkol verildiğini öne sürdü ve olaylardan Sağlık Bakanlığı ve hastane çalışanlarını sorumlu tuttu.

KKTC Sağlık Bakanı Dinçyürek; “6 Bebeğimizin Durumu İyiye Gidiyor” 

KKTC Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek’in şu açıklamayı yaptı “Altı bebek ile ilglii sağlıkkontrolleri şu anda yeni kontrollerle kıyaslandığında bir önceki duruma göre iyiye doğru gidiyor. Tabi ki bu her şeyi tamamen tüm riskleri atlattık demek değil. Bebekler bu saatte periyodik tetkiklerde sevinerek söylemek isterim. 24 saat geçmeden hem mevcut 6 çocuğumuzu stabil hale getirdi. Bizim her şeyimiz bebeklerimizdir. Bende bir babayım. Hedefimiz tüm bebekleri iyileşerek annelerin kucağını verebilmektedir. İhtiyacın artmasına yönelik tüm tedbirleri aldık. Bir kaç saat sonra o vardiyada yer alan 4 sağlık çalışanını zorunlu izne ayırdık. Hastane ile bağlarını kestik. Adli birimlerle istişareye geçtik. Çocuklarımız stabil. Daha iyiye gidiyorlar Hem idari hem de adli soruşturma başlladı” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Bu haber 1 kez okundu.
Sağlık - 17:06 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.