19° Açık

Başkan Tugay: Bizim için belediye ailedir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçelerin istek ve ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek amacıyla düzenlediği toplantılara Bergama’da devam etti.
Gündem - 26 Ekim 2024 09:15 A A


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçelerin istek ve ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek amacıyla düzenlediği toplantılara Bergama’da devam etti. Önce koordinasyon toplantısı yapan, sonrasında muhtarlarla buluşan Başkan Tugay, “Bizim için belediye ailedir. Hiç kimsenin siyasi görüşüyle de ilgilenmiyoruz. Herkese hizmet götürelim, ihtiyacı olan desteği verelim diye bakıyoruz” şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçelerdeki koordinasyon toplantılarına Bergama’da devam etti. Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi bürokratları katıldı. İlçenin sorunları, ihtiyaçları ve projeleri görüşüldü. Başkan Tugay, Bergama’da ayrıca CHP Bergama İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti, ardından muhtarlarla bir araya geldi.    

Tugay: Sosyal konutlarda ortak çalışmamız olsun
Öncelikle temel belediye hizmetlerinin eksiksiz olması gerektiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 25 bin sosyal konut hedefini hatırlatarak, “Bergama’da da birlikte sosyal konut yapmak isteriz. Uygun olan yerlerde projeler gerçekleştirelim” ifadelerini kullandı. Başkan Tugay, ilçe belediyelerin dijital arşiv ve bilgi işlem altyapısına önem vermesi gerektiğini de belirtti.

“Bizim de takip etmemiz gerekir”
İhtiyaç sahibi insanlara ulaşmanın önemine vurgu yapan Başkan Dr. Cemil Tugay, “Bugün kronik hastalıkları ve bakıma ihtiyaç duyması nedeniyle yaşlı bir insan tüm günü yemek yemeden geçiriyor olabilir. Böyle vatandaşlarımızın olduğunun bilinmesi gerek. Okulda defter, kitap, çanta, ayakkabı, palto ihtiyacı olan çocuklar var. Herkes belediyeye ulaşamayabilir, bizim de takip etmemiz gerekir. Bazen bizler yok zannediyoruz ama çokça varlar” dedi.

“Hiç kimsenin siyasi görüşüyle de ilgilenmiyoruz”
İhtiyaç sahiplerine ulaşılması gerektiğini söyleyen Tugay, “Bizim için belediye ailedir. Hiç kimsenin siyasi görüşüyle de ilgilenmiyoruz. Herkese hizmet götürelim, ihtiyacı olan desteği verelim diye bakıyoruz. Olabildiğince çok saha incelemesi yapmak lazım. Gelen talep ve şikayetlerin dijital olarak kayıt altına alınması lazım. Kimin nerede, neye ihtiyacı olduğunu o dijital ortamda görebilelim. Dijital altyapının nasıl kullanılacağını konuşarak bu sistemi hep beraber kuralım” diye konuştu.

Çelik: Halka hızlı hizmet sunma imkânı elde edeceğiz
Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, “Bergama’nın önemli sorunları var, konuşacağız tartışacağız. Hem Büyükşehir Belediyesi hem belediyemizin bürokratları bir arada çalışacak. İletişimimizi hızlandırmış olacağız. Mesaimizi daha hızlı hale getireceğiz. Halkımıza hızlı hizmet sunma imkanı elde edeceğiz” diye konuştu.

CHP Bergama ilçe başkanlığında coşkulu karşılama
Başkan Dr. Cemil Tugay, Bergama programı kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bergama İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Başkan Tugay’ı, CHP Bergama İlçe Başkanı İsmail Durmaz ve büyük bir kalabalık karşıladı. Yerel seçimlerin ardından CHP örgütünün büyük bir heyecanla genel seçimleri beklediğini dile getiren Başkan Tugay, “Biz bu mücadeleyi kazanacağız, ülkeyi düze çıkaracağız. Seçimleri kazanmak değil, kazandığımız seçimlerden sonra bu ülkeye hizmet etmek için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Kimsenin yoksul, işsiz olmasını, adaletsizliğe maruz kalmasını istemiyoruz” şeklinde konuştu. CHP İlçe Başkanı İsmail Durmaz ise Başkan Tugay’a ziyareti için teşekkür etti.   

“Planlama yapalım”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bergama programı kapsamında ilçeye bağlı 137 mahallenin muhtarıyla Bergama Kültür Merkezi’nde buluştu. Toplantıda Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi bürokratları ve meclis üyeleri de yer aldı. Başkan Tugay, muhtarlarla daha sık bir araya geleceklerini ve mahallelerinde ziyaret edeceklerini söyledi. İstekleri, ihtiyaçları ve sorunları dinleyen Tugay, İzmir Planlama Ajansı’nın bölgeye ilişkin çalışacağını söyledi. Bölgeye bütüncül bakarak envanter ve master plan çalışması da yapılacağını belirten Başkan Tugay, “Ben kısa süreli çözümler üretelim diye bakmıyorum. Yolunu yöntemini de doğru belirleyelim, ilerleyen yıllarda arkadaşlarımıza rehber olacak, yol gösterecek planlama çalışmaları yapalım istiyorum” dedi.

“Bize sıfır oy çıkmış olsa dahi hiç önemli değil”
Birlik ve beraberlik içinde çalışmayı sürdüreceklerini belirten Başkan Tugay, “Bergama dünya güzeli bir yer, kıymetinin farkındayız. Kınık da benim için öyle. Biraz da ihmal edilmiş bir yer farkındayız. İyi niyetimizle önümüzdeki zamanda yanınızda olacağız. Bazen laflar, sözler oluyor ‘Şu köyden bize oy çıktı, o köyden çıkmadı’ diye. İnanın zerre kadar umurunda değil. Bize sıfır oy çıkmış olsa dahi hiç önemli değil. Hepsi bizim vatandaşımız, kardeşimiz. Hepsine hizmet etmek onurdur, gururdur. Herkese öncelik vereceğiz. Çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, yaşlılarımıza daha öncelik vereceğiz. Böyle bir dönem olacak İzmir için. Birbirimize dürüst olalım, samimi olalım, yardımcı olalım, duyarlı olalım. Kendimiz için değil, hepimiz için düşünelim. Sorunları sıkıntıları tek başımıza aşamayız. Hiçbir vatandaşımızın, köyümüzün mağdur olmasına ya da eksik olmasına razı olmayacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu haber 3 kez okundu.
Gündem - 09:15 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.