16° Açık

Başkan Dedetaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Dolayısıyla Personeliyle Bayramlaştı

Dedetaş: “Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kurulan Cumhuriyet, bizlere bağımsızlığımızla birlikte demokratik değerlerimizi, hak ve özgürlüklerimizi de armağan etti.
Gündem - 28 Ekim 2024 13:39 A A


Bu değerleri korumak ve yaşatmak, bizlerin bugüne ve geleceğe karşı en büyük sorumluluğumuzdur”

 

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla belediye personeliyle bir araya gelerek bayramlaştı.

 

Belediye avlusunda, başkan yardımcıları, Üsküdar meclis üyeleri, personel ve vatandaşlarla bir araya gelen Dedetaş, Cumhuriyetin 101. kuruluş yıldönümünü kutladığı konuşmasında önemli mesajlar verdi. 

 

“Teröre verilecek en etkili cevap omuz omuza olduğumuzu göstermek” 

 

Başkan Dedetaş, son günlerde yaşanan terör olaylarına değinerek, “Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine yönelik terör saldırısı hepimizi derinden üzdü. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Teröre verilecek en etkili cevap milletçe her zaman omuz omuza olduğumuzu tüm dünyaya göstermek olacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Dedetaş, “Bu duygular içerisinde Cumhuriyet Bayramımızı daha da coşkuyla kutlayacağız. Cumhuriyet’in ilanı, çağdaşlaşma yolunda atılmış büyük bir adımdı.” dedi.

 

”Üsküdar’ı daha yaşanabilir ve daha modern bir ilçe haline getirmek için çalışıyoruz”

 

Cumhuriyet değerlerini, yaptıkları çalışmalarla yaşattıklarını belirten ve Üsküdar Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Dedetaş, “Siz değerli çalışma arkadaşlarımla birlikte, Üsküdar’ı daha yaşanabilir ve daha modern bir ilçe haline getirmek için durmadan, dinlenmeden çalışıyoruz. Her birinizin bu yolda gösterdiği özveri ve gayreti takdir ediyor, sizlerle birlikte bu görevi üstlenmekten büyük bir gurur duyuyorum.” şeklinde konuştu.

 

Cumhuriyet Bayramı’nın Harem Sahili’nde gün boyu sürecek etkinlikler ve konserlerle kutlanacağını da aktaran Dedetaş, tüm Üsküdarlıları bu coşkuyu birlikte yaşamaya davet etti.

 

“Kreş öğrencileri ile 29 Ekim kutlaması”

 

Öte yandan, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla belediyede bulunan kreşte eğitim gören çocuklarla makamında bir araya geldi.

 

Ellerindeki bayraklar ve marşlar eşliğinde makam odasına gelen çocuklar, Başkan Dedetaş’a sarılarak tek tek sohbet etti.

 

Çocuklara sorular soran ve hediye takdim eden Dedetaş, öğretmen ve öğrencilerle fotoğraf çekildi.

 

Kortej Yürüyüşü ve Çelenk Sunma Töreni

 

Üsküdar’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, kortej yürüyüşü ve çelenk sunma töreni ile devam etti.

 

Bu özel günde, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, Üsküdar Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral İbrahim Galın ve çok sayıda Üsküdarlı bir araya geldi.

 

Ellerinde Türk bayraklarıyla bando eşliğinde Şemsipaşa Meydanı’na kadar gerçekleştirilen yürüyüşe Başkan Dedetaş da katıldı.

 

Yürüyüşün ardından düzenlenen çelenk sunma töreninde saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu.

 

Başkan Dedetaş, Şemsipaşa Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sundu.

 

Günün anlam ve önemi ile ilgili okunan şiirlerin ardından tören sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu haber 6 kez okundu.
Gündem - 13:39 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.