17° Açık

Başkan Abdullah Özyiğit, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yayımladığı mesajla kutladı.
Gündem - 28 Ekim 2024 11:11 A A


Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yayımladığı mesajla kutladı.

Başkan Özyiğit, mesajında şu ifadeler yer verdi: “Cumhuriyet; bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, eşitlik ve adalet inancımızın simgesi ve milletimizin en kıymetli kazanımıdır. Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’i ‘en büyük eserim’ olarak tanımlarken, bizlere bu eseri koruma ve yaşatma sorumluluğunu da vermiştir.

Cumhuriyet; kadın-erkek eşitliğinden, laik ve demokratik değerlere, eğitime ve bilime dayanan bir toplum yapısına kadar pek çok alanda bize rehberlik ediyor. Bu mirasa sahip çıkmak, her bireyin onurlu bir yaşam sürdüğü, hak ve özgürlüklerin korunduğu, fırsat eşitliğinin sağlandığı bir Türkiye için hepimizin görevidir. Bizler, Cumhuriyet’in yarattığı bu kazanımları daha da ileriye taşımak ve Atatürk’ün ‘muasır medeniyet seviyesine ulaşmak’ hedefini gerçekleştirmek için daima azimle çalışmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve bağımsızlık mücadelesinin isimsiz kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum. Onların cesareti, azmi ve inancı, bizlere bu topraklarda barış, refah ve adalet içinde yaşama fırsatı tanıyor. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in de dediği gibi ‘Bu Cumhuriyet’i korkmayanlar kurdu.’ Her yıl olduğu gibi bu yıl da bayramımızı hep birlikte coşkuyla kutlayacağız. 

Nice aydınlık yarınlarda Cumhuriyetimizin ışığı altında buluşmak dileğiyle, tüm hemşehrilerimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.” 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu haber 4 kez okundu.
Gündem - 11:11 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.