19° Açık

Bakırköy’de Cumhuriyet Bayramı 101. Yıl Şenliğiyle Kutlanıyor

Bakırköy’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 4 gün boyunca her yaşa hitap eden bir dizi etkinlikle kutlanıyor.
Kültür & Sanat - 26 Ekim 2024 08:56 A A


Bakırköy’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 4 gün boyunca her yaşa hitap eden bir dizi etkinlikle kutlanıyor. “Cumhuriyet Bizim 101. Yıl Şenliği” ismiyle düzenlenen etkinlikler; 26 Ekim Cumartesi günü saat 10.00’da  Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’ndeki Cumhuriyet Kupası müsabakalarıyla başlayacak. 2 gün sürecek turnuvalarda sporcular; futbol, satranç, tenis ve bocce branşlarında yarışacak. 

 

CUMHURİYET FİLMLERLE ANLATILIYOR

Etkinlikler kapsamında ilçe genelindeki sinemalarda Atatürk ve Cumhuriyet temalı filmler yayınlanacak. Bu kapsamda Devrim Arabaları, Yücel’in Çiçekleri, Veda ve Atatürk 1 filmleri ücretsiz olarak seyirciyle buluşacak.

 

ETKİNLİKLER SERGİ VE SEYYAH KONSERİYLE DEVAM EDECEK

28 Ekim Pazartesi günü etkinlikler Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’ndeki “Cumhuriyetin 101. Yılında 101 fotoğrafçıdan Türkiye Güzellikleri” sergisiyle başlayacak. Cumhuriyet Meydanı ve Yeşilköy Sahilinde tango, dans, bando ve perküsyon şovlarının ardından kutlamalar, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’ndeki Halk Oyunları Gösterisi ve Seyyah Konseri ile sürecek.

 

CUMHURİYET DÖNEMİNDE TİYATRO, SİNEMA VE MÜZİK KONUŞULACAK

29 Ekim Salı günü ise kutlamalar, Cumhuriyetin 101. yılına yaraşır etkinliklerle devam edecek. Bakırköy Çarşı ve Yeşilköy Sahilindeki bando, orkestra ve koro performanslarının ardından Yekta Kopan’ın Konukları başlıklı söyleşiler başlayacak. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde saat 13.00-18.30 arasında sürecek söyleşilerde; Figen Ayhan, Murat Beşer, Sevinç Erbulak, Zeynep Miraç, Burak Göral, Coşkun Aral, Timur Akkurt ve Ünsal Ünlü Cumhuriyet döneminde tiyatro, sinema ve müziği konuşacak.

 

COŞKU, FENER ALAYI VE SİMGE KONSERİYLE SÜRECEK

29 Ekim akşamı saat 19.30’da ise İncirli Caddesi E-5 Kesişimi’nde başlayacak Fener Alayı ile her yaştan insan Cumhuriyet için yürüyecek. Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek yürüyüşün ardından saat 21.00’da pop müziğinin sevilen ismi Simge Sağın sevenleriyle buluşacak.

 

“TÜM KOMŞULARIMIZI CUMHURİYETİMİZİ KUTLAMAK İÇİN ETKİNLİKLERİMİZE BEKLİYORUZ”

Bakırköy’ün Cumhuriyet coşkusunu en güzel şekilde yaşaması için tüm hazırlıkları yaptıklarını ifade eden Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, “Spor turnuvalarından film gösterimlerine kadar çok çeşitli etkinlikler düzenledik. 29 Ekim’de fener alayımızla başlayacak kutlamalar, Simge Sağın’ın konseriyle taçlanacak. Tüm komşularımızı Cumhuriyetimizi kutlamak için etkinliklerimize bekliyoruz” diye konuştu.

 

TÜM DETAYLAR SOSYAL MEDYA HESAPLARI VE WEB SİTESİNDE

4 gün sürecek Cumhuriyet Bizim 101. Yıl Şenliği ile ilgili tüm detaylar, Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu ile Bakırköy Belediyesi sosyal medya hesaplarının yanı sıra www.bakirkoy.bel.tr adresinden öğrenilebilecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu haber 4 kez okundu.
Kültür & Sanat - 08:56 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.