15° Parçalı bulutlu

Ankara’da Yaşayan 7 Yaşındaki Baturay, Duchenne Musküler Distrofi (DMD) Hastalığı ile Mücadele Ediyor”

Sağlık - 17 Ekim 2024 12:45 A A

Ankara’da yaşayan 7 yaşındaki Baturay Salık, nadir görülen bir kas hastalığı olan Duchenne Musküler Distrofi (DMD) ile mücadele ediyor. Ailesi, bu zorlu süreçte hem Baturay’ın tedavi sürecine destek olmak hem de farkındalık yaratmak için topluma sesleniyor.

Baturay Salık, henüz 10 aylıkken yapılan kan tahlilinde kendisine DMD teşhisi kondu. Ailesi, o günden beri Baturay’ın tedavisi için yoğun çaba sarf ediyor. Fizyoterapi ve özel tedavilerle Baturay’ın yaşam kalitesini korumaya çalışsalar da, hastalığın ilerleyişini durdurmak mümkün değil.

Baturay’ın ailesi, sadece kendi çocukları için değil, DMD hastası diğer çocuklar için de farkındalık yaratmak amacıyla yardım çağrısında bulunuyor. DMD hastalığı ile mücadelede araştırmaların ve tedavi imkanlarının artması için farkındalık çalışmalarının önemi büyük.

AİLE BU ZORLU SÜRECİ AŞACAKLARINA İNANIYOR

Baturay ve ailesi, toplumun desteği ile bu zorlu süreci aşacaklarına inanıyorlar. Onların bu mücadelesine katkı sağlamak için yapılacak her destek, DMD hastaları için bir adım daha ileriye gitmek anlamına geliyor.

BATURAY’IN KAMPANYASI ÇOK YAVAŞ İLERLİYOR

7 yaşındaki Baturay Salık’ın kampanyası çok yavaş ilerliyor ve minik Baturay’ın kampanyası henüz %12 ve ailesi farkındalık yaratmak için ellerinden geleni yapıyor.

DMD HASTALIĞI NEDİR?

Duchenne Musküler Distrofi, çocuk yaşta ortaya çıkan ve kasların zamanla zayıflamasına neden olan genetik bir hastalıktır. Genellikle erkek çocuklarında görülen bu hastalığın şu anda kesin bir tedavisi bulunmamakta ancak erken teşhis ve doğru tedavi yöntemleri ile hastaların yaşam kalitesi artırılabilmektedir.

 

Aşağıdaki linkten Baturay’ın Sosyal medya hesabına ulaşabilirsiniz..

Baturay’ın sesi olur musunuz?

Instagram

Bu haber 15 kez okundu.
Sağlık - 12:45 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.