Verginin Dijital Dönüşümünde Kritik Dönem

Dünya çapında vergi uyumluluğu ve vergi yazılımları konusunda lider konumdaki Sovos, SAP ve iş ortaklarıyla bir araya geldi. Verginin dijital dönüşümünün ele alındığı buluşmada, denetimlerin dijitalleşmesi öncesindeki kritik döneme dikkat çekildi.  
Ekonomi - 18 Ekim 2024 12:27


Dünya çapında vergi uyumluluğu ve vergi yazılımları konusunda lider konumdaki Sovos, SAP ve iş ortaklarıyla bir araya geldi. Verginin dijital dönüşümünün ele alındığı buluşmada, denetimlerin dijitalleşmesi öncesindeki kritik döneme dikkat çekildi.  

Global vergi yazılımları lideri Sovos, dijital vergi dünyasındaki gerekliliklere yönelik hizmet sunan iş ortaklarını, 15 Ekim’de Çırağan Sarayı’nda bir araya getirdi. SAP iş birliği ile düzenlenen etkinlikte vergi dünyasındaki son gelişmeler, gelecekte yürürlüğe girmesi beklenen düzenlemeler ve bunların teknoloji altyapıları konuşuldu. 

Etkinlikte Sovos EMEA Bölgesinden Sorumlu Satış Başkan Yardımcısı Elçim Sirek, SAP Finansal Uygulamalar Çözüm Yöneticisi Burak Başarslan, Sovos Ürün Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayhan Boyacıoğlu ve Sovos Profesyonel Hizmetler Direktörü Ahmet Kamil Öz konuşma yaptı.

Sovos EMEA Bölgesinden Sorumlu Satış Başkan Yardımcısı Elçim Sirek, Türkiye’nin verginin dijital dönüşümünde büyük aşama kaydettiğini belirterek, gelecekte denetlemelerin de dijital olarak yapılacağına dikkat çekti. İş akışını kolaylaştırmak, yükümlülüklere uymak ve vergi cezalarından kaçınmak için verginin dijital dönüşümünün bir fırsat olduğunu hatırlatan Sirek, henüz bu dönüşüme ayak uyduramayan şirketlerin, denetimlerin de dijitalleşmesi ile birlikte kritik bir döneme gireceğini söyledi.   

SAP Finansal Uygulamalar Çözüm Yöneticisi Burak Başarslan, e-belgeler konusunda şirketlerin işleyişini kolaylaştıran “SAP Document and Reporting Compliance” çözümünü anlattı ve bu çözüm ile Gelir İdaresi Başkanlığı arasında özel entegratörlerin önemli bir rol aldığını dile getirdi. 

Etkinlikte ayrıca Sovos’un SAP için piyasaya sürdüğü “Dolaylı Vergi Paketi”nden de bahsedildi. Sovos’un vergi uyumluluğu alanındaki derin uzmanlığı ve SAP ile onlarca yıllık iş birliği sayesinde geliştirilen bu benzersiz platformun; işletmelerin, vergi uyum süreçlerinin güvenli, ölçeklenebilir ve geleceğe hazır olduğunu bilerek S/4HANA’ya güvenle geçebilecekleri anlamına gelen çok önemli bir adım olduğu belirtildi.

Sovos Ürün Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayhan Boyacıoğlu, dünya genelinde ayda 14.000’i aşkın regülasyon ya da regülasyon değişikliği yapıldığını vurguladı ve ekledi: “Türkiye’de Sovos bünyesinde büyük bir ekip yürürlüğe giren ve gelecekte yürürlüğe girmesi planlanan regülasyonlar üzerinde düzenli olarak çalışarak, kullanıcıların bunlara zamanında hazır olmasını sağlıyor. Şirketlerin bu yükümlülükleri kendi çabalarıyla takip etmeleri ve zamanında hazır olmaları ne yazık ki mümkün değil. Sovos, 7/24 çalışan sistemleriyle onlara, odaklarını dijital dönüşümün sadece faydalarına yöneltebilecekleri bir hizmet sunuyor.”

Sovos Profesyonel Hizmetler Direktörü Ahmet Kamil Öz ise Sovos’un global erişimi, uzun yıllardır sektörde var olarak yarattığı ekosistem, teknoloji alt yapısı ve ürün geliştirme merkezleri ile iş ortaklarına sundukları faydaları aktardı. SAP geçişlerinde Sovos ile birlikte çalışmanın sağladığı kolaylıklara dikkat çekti.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

BENZER HABERLER