Kadınlar gelecek için iklim krizini masaya yatırdı

Uluslararası İş Kadınları Derneği (USİKAD), BM İklim Değişikliği Konferansı kapsamında (COP29), iklim krizine karşı kadınların perspektifinden çözüm önerileri sundu.
Ekonomi - 26 Kasım 2024 12:10


Uluslararası İş Kadınları Derneği (USİKAD), BM İklim Değişikliği Konferansı kapsamında (COP29), iklim krizine karşı kadınların perspektifinden çözüm önerileri sundu. ‘İş Kadınlarının Perspektifinden İklim Değişikliği ve Çözüm Önerileri’ panelinde iş dünyasından güçlü kadınlar sürdürülebilirlik, yenilenebilir enerji ve çevre dostu iş modelleri konularında ilham verici fikirler paylaştı

 

İş kadınları, dünyanın en önemli iklim değişikliği organizasyonunda gelecek için iklim krizini masaya yatırdı. Uluslararası İş Kadınları Derneği (USİKAD) üyeleri, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’nin 29. Taraflar Konferansı (COP29) kapsamında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bir araya geldi. Düzenlenen “İş Kadınlarının Perspektifinden İklim Değişikliği ve Çözüm Önerileri” başlıklı panelde, iş dünyasından güçlü kadınlar sürdürülebilirlik, yenilenebilir enerji ve çevre dostu iş modelleri konularında ilham verici fikirler paylaştı.

 

Türkiye standında gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören panelin moderatörlüğünü İstinye Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Figen Yıldırım gerçekleştirdi. Panelistler arasında USİKAD Başkanı Müge Eker Öz ve USİKAD yönetim kurulu üyelerinden oluşan farklı sektörleri temsil eden başarılı iş kadınları yer aldı. 

 

Sürdürülebilir gelecek için

 

USİKAD Başkanı Müge Eker Öz, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Kadınların iş hayatında etkin şekilde yer aldığı bir gelecekle sürdürülebilir kalkınma mümkün olacaktır. Bu panelde, iş kadınlarının bakış açısını paylaşarak iklim değişikliği ile mücadelede farkındalık yaratmayı ve çözüm önerileri geliştirmeyi amaçladık” dedi. 

 

Kadın liderliğinin çevresel ve sosyal sorunlara çözüm üretme konusundaki önemine vurgu yapıldı. Panelistler, iklim değişikliğinin yalnızca çevresel değil, ekonomik ve toplumsal boyutlarıyla da ele alınması gerektiğini belirtti. Kadınların sürdürülebilir gelecekteki kritik rollerinin tartışıldığı toplantıda panelde; yenilenebilir enerji, sürdürülebilir iş modelleri ve kadın liderliğinin sürece katkıları öne çıktı. 

 

Sosyal, çevresel ve ekonomik bütünlük içerisinde ‘sürdürülebilir gelecek’ ilkelerini savunan ve kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olan USİKAD, COP29’da da derneğin küresel düzeydeki etkisini ve bu alandaki öncülüğünü bir kez daha ortaya koydu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

BENZER HABERLER