Hava atışı Çağla Şıkel’den

Meme kanserinde erken tanı farkındalığının sembolü haline gelen Pembe Top, on birinci kez sahaya indi. Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi ve Anadolu Efes Spor Kulübü iş birliğinde gerçekleştirilen “Pembe Top Sahada” projesinin bu yılki gönüllü destekçisi Çağla Şıkel, 18 Ekim 2024 saat 20.30’da, Anadolu Efes SK – Olympiacos karşılaşmasının hava atışını Pembe Top ile yaptı.
Magazin - 19 Ekim 2024 12:44


Her 8 kadından birini etkileyen meme kanserinde erken tanı hayat kurtarıyor. Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi ve Anadolu Efes Spor Kulübü iş birliğiyle hayata geçirilen Pembe Top Sahada projesi 11’inci yılında da erken tanının öneminin altını çiziyor.  

Pembe Top, 18 Ekim 2024 Cuma günü Basketbol Gelişim Merkezi’nde saat 20.30’da başlayan Anadolu Efes SK – Olympiacos arasında oynanan Turkish Airlines EuroLeague maçında yeniden sahaya çıktı. Karşılaşma, projenin gönüllü destekçisi Çağla Şıkel’in Pembe Top ile yaptığı hava atışıyla başladı.

Çağla Şıkel: “Erken tanı hayat kurtarır demek için buradayım”

Meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser olduğuna dikkat çeken Çağla Şıkel, “İlk yılından bu yana yakından takip ettiğim gerek sabah programım gerekse sosyal medya hesaplarımda destek verdiğim projede bu yıl Pembe Top ile hava atışı yaptığım için mutluyum” dedi.

Çağla Şıkel, “Pembe Top Sahada projesi aracılığıyla kadınlara bir kez daha seslenmek istiyorum. Meme sağlığımız için yılda bir kez doktor kontrolüne gitmek, özellikle 40 yaşın üstünde yılda bir kez mamografi çektirmek erken tanı için çok önemli. Sağlığımıza harcayacağımız bu kısacık zaman sevdiklerimizle geçireceğimiz nicelerinin anahtarı” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

BENZER HABERLER