Elmalı’da Çoban Haritası Projesi tamamladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı’da sürdürdüğü ” Çoban Haritası Projesi” çalışmalarını tamamladı. 28 mahallede yayla hayvancılığı yapan 400 çobanın sürü rotaları ve mera alanı haritaları çıkarıldı. Proje kapsamında üreticilere sağlanan veterinerlik, yem ve mineralli yalama taşı destekleri devam edecek.
Gündem - 22 Ekim 2024 11:57


Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı’da sürdürdüğü “ Çoban Haritası Projesi” çalışmalarını tamamladı. 28 mahallede yayla hayvancılığı yapan 400 çobanın sürü rotaları ve mera alanı haritaları çıkarıldı. Proje kapsamında üreticilere sağlanan veterinerlik, yem ve mineralli yalama taşı destekleri devam edecek. 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yayla ve kırsal bölgelerde yapılan hayvancılığı desteklemek, sürdürmek ve geliştirmek amacıyla başlattığı “Çoban Haritası Projesi” kapsamında Elmalı’daki çalışmalarını tamamladı. Elmalı’da 28 mahallede 400 çobana ulaşan ekipler Çoban Haritası çalışmalarını tamamladı. Yayla hayvancılığını sürdürmek, desteklemek ve koruma altına almak amacıyla başlatılan proje ile çobanların atalarından öğrenerek bugünlere kadar taşıdığı binlerce yıllık sürü rotaları, koordinatları ile kayıt altına alındı. Proje kapsamında talepte bulunan çobanlara veterinerlik hizmeti, hayvan yemi ve yalama taşı destekleri de yapılıyor.

ELMALI’DA 400 ÇOBANA ULAŞTIK

Çoban Haritası çalışmalarının Korkuteli ‘den sonra Elmalı’da da tamamlandığını belirten 

Büyükşehir Belediyesi Ziraat Mühendisi Erdost Eroğlu “ Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma ilkeleri doğrultusunda çiftçilerimizle ve çobanlarımızla buluşmaya desteklerimizi ulaştırmaya devam ediyoruz. Çoban Haritası Projemizi bu yıl Elmalı’da yoğun bir çalışma gerçekleştirerek tamamladık. Elmalı’da 28 mahallemizin yaylalarını gezerek 400 çobanımızın ihtiyaç ve taleplerini dinledik. Zorlu coğrafyalarda zorlu şartlarda üretim yapmaya çalışan çobanlarımıza yem, saman, gölgelik, yemlik, suluk ve veterinerlik hizmeti desteğinde bulunuyoruz. Elmalı’da bu yıl hayvanların et ve süt kalitesini arttıran 3 bin adet mineral taşının hibesinde bulunduk ”dedi.  

DİĞER İLÇELERİNDE ÇOBAN HARİTASI ÇIKARILACAK

Çoban haritası koordinat toplama çalışmalarının Yuva Mahallesi ile tamamlandığı bilgisini de paylaşan Erdost şunları söyledi: “Çobanlarımızın aktif kullandıkları yayla ve mera alanlarında haritalandırmak için konumlandırma çalışmalarımızı bitirdik. Hayvanların otlatıldığı rotaları ve kullanılan ağılların konumlarını özel cihazlarımız ile alarak bilgisayarda işliyoruz. Bu hayvancılığın korunarak gelecek nesillere aktarılması için iyi bir kaynak oluşturacak. Belediyemizin yapacağı yardım ve destekler için önemli bir veri havuzu oluşturuyoruz. Önümüzdeki yıllarda çoban haritası çalışmalarımızı diğer ilçelerimizin yaylalarına da taşıyacağız.”

BÖCEK’E TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerinden memnun kaldıklarını ifade eden Yuva Mahallesi Muhtarı Hüseyin Demir ise “Büyükşehir Belediyemizin mineralli taş desteği için çobanlarımızın taleplerini alarak ilettik. Ekipler mahallemize gelerek hibe desteklerini gerçekleştiriyor. Sağ olsunlar yaylalarımızda çobanlarımıza yem desteği ile veterinerlik hizmetleri de sağlıyorlar. Mahallemizin 1300 rakımlı Ören Yaylamızda çobanlarımızı aradılar buldular ve güzel bir hizmet sundular. Mahallemiz adına her alanda desteklerini bizden esirgemeyen, yanımızda olan Muhittin Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ARTIK MİNERALLİ TAŞ KULLANACAĞIZ

Hayvancılığa verilen desteklerin önemli olduğunu söyleyen üretici Kemal Yıldız “Biz yıllarca geçimimizi çiftçilik ve hayvancılıktan sağlıyoruz. Neye sahip olduysak bu hayvanların sayesinde olduk. Hayvancılığa böylesi destekler her zaman çok önemli. Biz bu zamana kadar normal tuz veriyorduk hayvanlarımıza, şimdi bu mineralli taşları kullanacağız. Sağ olsun var olsun Muhittin Başkanımız bu hizmetleri buraya kadar göndermiş” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

BENZER HABERLER