Çankaya Belediyesi Evde Sağlık Hizmetlerini Sürdürüyor

Çankaya Belediyesi, Evde Sağlık Hizmeti ile sağlık kuruluşuna gidemeyecek durumda olan Çankayalı vatandaşların birinci basamak sağlık ihtiyaçlarını karşılıyor.
Gündem - 24 Ekim 2024 08:09


Çankaya Belediyesi, Evde Sağlık Hizmeti ile sağlık kuruluşuna gidemeyecek durumda olan Çankayalı vatandaşların birinci basamak sağlık ihtiyaçlarını karşılıyor. Belediyenin ücretsiz olarak sağladığı pansuman, enjeksiyon, tansiyon ölçümü, kan tetkiki için kan örneği alma gibi hizmetlerden son 6 ayda bin 730 vatandaş yararlandı.

 

Çankaya Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı ile Evde Bakım Hizmetleri kapsamında yürüttüğü Evde Sağlık Hizmetlerine devam ediyor. Evde Sağlık Hizmetini ücretsiz olarak sağlayan Belediye, son 6 ayda bin 730 vatandaşın evine kadar sağlık hizmeti götürdü. Pansuman, enjeksiyon, tansiyon ölçümü, kan tetkiki için kan örneği alma gibi birinci basamak sağlık hizmetleri sağlayan Belediye, ambulansla nakil hizmeti de veriyor. 

Belediye sağlık ekipleri, yaş sınırı olmaksızın hasta ve engelli vatandaşlar ile 65 yaş üstü ve ekonomik yoksunluk nedeniyle sağlık kuruluşlarına gidemeyecek Çankayalılara tüm yıl boyunca hafta içi evde sağlık hizmeti veriyor. Mesai saatleri dışında akşam da hizmet veren ekipler, hastaların farklı şikayetleri konusunda da destek vererek ilgili duruma göre tam teşekküllü hastanelere yönlendiriyor.

Çankaya Belediyesinin Evde Sağlık hizmetinden yararlanmak isteyen Çankayalılar, 458 89 00/1179 numaralı telefonunu arayarak başvuruda bulunabiliyor ve program dahilinde hizmet alabiliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

BENZER HABERLER