15° Açık

Aliağalılar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusunu Hep Birlikte Yaşayacak

Cumhuriyetin 101. yıl dönümü Aliağa’da düzenlenecek tören, gösteriler, fener alayı ve Topraksız Elektrik grubunun konseriyle kutlanacak.
Gündem - 27 Ekim 2024 17:19 A A

Cumhuriyetin 101. yıl dönümü Aliağa’da düzenlenecek tören, gösteriler, fener alayı ve Topraksız Elektrik grubunun konseriyle kutlanacak.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 13.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunma töreniyle başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından saat 13.30’da Aliağa Kabristanlığındaki şehitlik ziyaret edilecek.

29 Ekim 2024 Salı günü saat 09.30’da kaymakamlık makamında tebrikat töreniyle başlayacak olan kutlama programı, saat 10.30’da Aliağa Atatürk Stadyumu’ndaki gösteri ve etkinliklerle devam edecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı okunacak. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney yapacak. Protokol konuşmalarının ardından “Cumhuriyetimizin 101. Yılı” konulu Resim, Şiir, Kompozisyon Yarışmaları ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Atletizm Yarışlarında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlenecek.

Ödül töreni sonrasında kutlama programı; Aliağa Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan Halk Oyunları Gösterisi, Aliağa Belediyesi Karate Branşındaki öğrencilerin hazırladığı karate gösterisi, Cumhuriyet İlkokulu 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin gösterileri,  Şehit Bahattin Elden Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit Özgür Çevik Anadolu Lisesi öğrencilerini hazırladığı oratoryo gösterisi,  Cumhuriyet İlkokulu 3. ve 4. sınıf öğrencileri ve Şehit Bahattin Elden Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı final gösterisi ile devam edecek. Aliağa Atatürk Stadyumu’ndaki program geçit töreniyle son bulacak.

Aliağa Belediyesi’nden 101. Yıla Özel Fener Alayı ve Konser 
Resmi programın ardından kutlamalar akşam Aliağa Belediyesi öncülüğünde organize edilecek Fener Alayı ve korteji ile devam edecek. Saat 19.00’da Aliağa Belediyesi Spor Salonu önünden başlayacak fener alayında Aliağalılar, bando ve marşlar eşliğinde, Cumhuriyet Meydanı’na yürüyecek. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda saat 20.00’de Aliağalı gençlerden oluşan ‘Topraksız Elektrik’ grubunun konseriyle son bulacak.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu haber 2 kez okundu.
Gündem - 17:19 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.